Cum Se Face

Aici gasesti adunate multe din informatiile care te vor ajuta sa rezolvi o parte din problemele tale.

Igrasia - ce este si cum evitam aparitia ei

IgrasiaIgrasia daca apare, inseamna ca umiditatea din locuinta ta este prea mare si datorita deficientelor de transfer termic a peretilor locuintei tale, acestia ajung sa retina apa intr-o cantitate mai mare decat normal. Trebuie sa facem o distinctie dintre igrasia de pe pereti si mucegai. Intai apare igrasia prin acumularea de apa, apoi pe aceasta suprafata umeda, se instaleaza mucegaiul care este de fapt o ciuperca, un efect al igrasiei.
Indepartarea mucegaiului fara rezolvarea problemei igrasiei, este o munca in van, de aceea va ofer mai jos solutii si sfaturi cum sa evitati aparitia igrasiei.

Igrasia apare de cele mai multe ori pe plafon, la inchietura dintre pereti, in zona ferestrelor, foarte jos aproape de podea, in zona ferestrelor, chiar si sub mobilier, subsol sau in zona conductelor care strabat locuinta.

Igrasia - cauze ale aparitiei

Dupa cum specificam mai sus, igrasia apare datorita umiditatii ridicate din interiorul locuintei, iar cauzele principale care conduc la aparitia ei sunt:

1. Infiltratiile - fie ca vorbim despre infiltratiile apei de ploaie, fie ca vorbim de infiltratiile din pamant, ele sau de infiltratiile de la o teava fisurata, ele sunt o cauza frecvent intalnita mai ales la locuintele individual, dar si la apartamentele situate in blocuri de locuinte. 
Curatarea din cand in cand a gurilor de colectare a apei de pe acoperis, indepartarea tuturor obiecteler care pot obtura scurgerea normala a apei de ploaie, montarea burlanelor de scurgere daca lipsesc sunt solutii la indemana oricui si care va feresc de igrasia care ar putea aparea firesc datorita neglijentei si delasarii. Identificati si indepartati din timp orice posibila aparitie a scurgerii necontrolate a apei de ploaie sau a aparitiei unei fisuri in conductele de alimentare cu apa a locuintei.

2. Condensul - activitati casnice precum gatit, dus, baie, uscarea hainelor dupa spalare, chiar respiratia unama, sunt factori generatori de umezeala in exces. 
O solutie simpla si eficienta pentru a evita condensul si implicit igrasia, este sa tineti usile inchise cand gatiti, faceti baie, sa evitati uscarea rufelor in incaperile neaerisite. Condensul apare cand vaporii de apa calda intalnesc o suprafata mult mai rece, iar prin diferenta mare de temperatura aparuta, vaporii se transforma in lichid. Cel mai eficient mod de evitare a acestui fenomen este ventilarea naturala, respectiv un geam lasat deschis pentru aerisire impiedica acumularea vaporilor calzi si astfel aparitia condensului.

Igrasia apare in special pe perioada iernii, tocmai datorita diferentelor mari de temperatura. Aplicand aceste solutii simple, evitati aparitia igrasiei si implicit a mucegaiului. Tineti cont ca este mult mai usor sa eviti aparitia mucegaiului decat sa-l indepartezi dupa aparitia lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Faceți căutări pe acest blog

Popular Post